PORTAL ZDRUGA DRŽAVOTVORNIH SNAGA

3

Dragi prijatelji hrvatski branitelji i čitatelji, s posebnom radošću pozdravljam vas sa stranica našeg novog poratala ZDS. Udruga Zdrug državotvornih snaga osnovana je ove godine (2017.) s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja i stradalnika radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Kako ćete vidjeti dalje u tekstu fokus je na hrvatskom branitelju i njegovoj obitelji na način da se što aktivnije uključi u civilno društvo kroz rad i zapošljavanje s osobitim naglaskom na psiho-socijalnu skrb kroz uključivanje u razne programe. Zdrav okoliš jedan je od preduvjeta zdravog života te nam je i briga o očuvanju zdravog okoliša također važna u djelovanju naše udruge.  Većina hrvatskih branitelja i njihove obitelji dragocjeni su članovi društva po svom iskustvu i znanju, a nepravedno su marginalizirani. Socijalne, društvene i političke prilike uz proživljeno iskustvo srpsko-crnogorske agresije ostavilo je trajni trag na zdravstveno stanje hrvatskih branitelja, a danas svjedočimo strahovitim posljedicama s letalnim ishodom. Statistika je neumoljiva i zastrašujuća vezano uz broj umrlih hrvatskih branitelja, a na svima nama jest obveza u okviru svojih mogućnosti i znanja pomoći da se ovaj proces uspori.

Ovo jesu teška i prijelomna vremena. Sve je više gladnih usta, praznih kuća i svježih grobova.  U vremenu kada nam trebaju riječi nade, potpore, optimizma ponovno smo dovedeni u situaciju birati ili samo odlučivati. Opće nezadovoljstvo prenijelo se na sve pore društva, na svaki kutak ove Naše Lijepe, jer uništiše nam snove s kojima smo svi krenuli 90-tih u stvaranje države, a mi hrvatski branitelji to i ostvarili. Nije prošlo mnogo od prošlih izbora, a već nam nagoviještaju nove. Nismo najsretniji, ali i to je demokracija, jednako tako je demokracija izraziti i svoje mišljenje i iznijeti javno svoje stavove. Hrvati su narod s dugom tradicijom, iako imamo mladu državu, star smo narod k tomu narod koji je prihvatio kršćanstvo. Neke vrednote su nam upisane u gene poput ljubavi prema Bogu, obitelji i Domovini. Nemojmo sada odustati od našeg naslijeđa, poštujmo sebe i poštujmo druge. Različitost je bogatstvo, jednoumlje propast. Nažalost nama generacijama koji smo odrasli pod čizmom komunizma i totalitarizma, koji smo htjeli priznati ili ne kontaminirani jednoumljem uvijek prijeti opasnost pokleknuti tom jednoumlju. Ne bojmo se demokracije i njenih plodova. Ima ih svakakvih, no zar ćemo zbog jedne gnjile jabuke baciti u otpad punu košaru zdravih. To niti jedan savjestan domaćin ne radi, pa nemojmo ni mi. Cijenimo demokraciju i demokratska načela za koja smo se izborili i poštujmo jedni druge i kada izražavamo opravdano neslaganje s određenim potezima onih koji bi trebali biti uzor i pokretač demokratskih procesa  unutar jedne države.

Mi hrvatski branitelji važan smo društveni čimbenik da ne kažem odlučujući faktor u određenim političkim zbivanjima. Sve ono što su protivnici cjelovitog hrvatskog bića pokušavali rastočiti zajedništvo hrvatskih branitelja razotkrilo je u trenu. U tom smislu treba promatrati i jalove pokušaje osporavanja hrvatskim braniteljima uloge biti korektiv društva koje postoji zahvaljujući pobjedi koju su upravo oni ostvarili. Stoga ne dopustite podleći raznim pokušajima i nametanju teza  kako se hrvatski branitelji trebaju baviti isključivo sobom jer su za ostalo nekompetentni i nemaju se pravo pačati u ništa drugo. Takvi diskriminirajući ograničeni stavovi primjereni su totalitarističkim sustavima iz kojeg zagrljaja se oni kojima smeta moderna suverena hrvatska država, ne mogu otrgnuti jer su duboko srasli i ukorijenjeni u njima.

Nije teško zaključiti kako ono što se sada događa u Hrvatskoj nije ono za što je prolivena krv, za što su izgubljeni dijelovi tijela, zdravlje, osmjeh… Nije ovo Hrvatska za koju smo s ponosom i krunicom oko vrata jurišali i pobijedili srpsko-crnogorskog agresora, nije to država za koju smo se borili u kojoj će abolirani četnici zauzimati ministarske fotelje a heroji Domovinskog rata ćelije po zatvorima, nije to ta država… ali jeste narod, naš hrvatski narod pomalo umoran i razočaran, no još negdje duboko zapreten gori plamičak kojem ne treba puno da se pretvori u oganj. Nas nikada nije povezivao isti put, ali jeste isti cilj. Naviknuti još uvijek čekamo velikog lidera i vizionara poput dr. Franje Tuđmana. Vizionara još uvijek čekamo ali cilj je tu, ponovno, obrana Hrvatske, obrana države i naroda sveti je cilj ponovno aktualan.

Zapeli smo onog trenutka kada smo dopustili da se pobjednici bace i povlače po blatu, da se temelji ove države pokušaju prekopati, da se povijest Pobjednika falsificira te nas pretvaraju u gubitnike. Narod koji se tako olako odriče svojih uzora nema opstanka. Kada vas uvjere kako ne vrijedite ništa, umirete u tišini ili odlazite, a mi upravo svjedočimo takvom scenariju. Kada vratimo pobjednički duh i pobjednički mentalitet neće nam biti teško izboriti se za bogatu prosperitetnu i obećavajuću Hrvatsku, Hrvatsku ponosnih, čestitih i uspješnih ljudi državu koja će počivati na vrednotama tradicionalnog hrvatskog društva, hrvatske kulture i Domovinskog rata. Takvu ja vidim moju Hrvatsku, takvim ja vidim moj hrvatski narod i za to se borim, a Zdrug državotvornih snaga jest upravo ono što kroz što ćemo na najbolji mogući način djelovati. Stoga čitajte, pišite, djelujte, predlažite. Nećemo otići u tišini i zaboravljeni, jer ono što smo stvorili I izborili neprocjenjivo je, i vrednota koju s poštovanjem predajemo u ruke budućim naraštajima – slobodnu, suverenu modern državu stvorenu na ljubavi i pobjedi, vjeri i hrvatskom nacionalnom identitetu. Ne odričomo se samih sebe, ne odričimo se naše slavne prošlosti, ne odričimo našim nasljednicima budućnost.

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!

Zorica Gregurić, predsjednica Zdruga državotvornih snaga

Podijeli.

O Autoru

 • Video galerija

  Saborski zastupnik general Željko Glasnović - NE EKOCIDU!

  BUJICA GENERAL ZELJKO GLASNOVIC U SABOR!

  General Željko Glasnović

  Snimka prijenosa konferencije za novinare

  Željko Glasnović ZA SVE KOJI GA MRZE! "Napraviti ću Vam državu u 3 Mjeseca" !! 14.12.2017.

  Čestit Božić i sretna Nova godina 2018.

  Load more...
Autorska prava © Zdrug državotvornih snaga | 2017.