Kako nitko iz “Večere za 5” nije ministar?

0

Kako nitko iz ” Večere za 5″ ili “Ljubavi na selu” nije ministar ili predsjednik vlade?

Ako je vjerovati anketama (a samo budale vjeruju u istinitost toga) popularni su samo političari (iako zvanje političar postoji, u RH ne postoji formalno obrazovanje za političara).

Nije li to čudno? Javni djelatnici imaju zanimanje (plaćeni, potplaćeni) a nemaju formalnu naobrazbu (za djelatnost kojom se bave).
Sva ostala zakonska regulativa (uvjeti o nekažnjavanju, o dobroj namjeri, … isčeznu) je smokvin list za partijsku državu.

jUngoslavija je bila jednopartijska država, (koja zbog zločinačke ideologije i prakse (komunizam, jugoslavenstvo, diktatura, krvava represija) iz koje smo izišli ratom (agresija na Hrvate)(“oslobođenej” orjunaša), nije imala dostatno kadra za popunjavanje državnih poslova – a ono što su imali svesrdno je nametalo jednopartijsku doktrinu).

Rh-kH je zamjenila jednopartijsku državu partijskom (višestranačje na doktrini partijske države). Onome tko nije član (zaslužni ili snalažljivi član) partije (resursi su u takvoj državi ograničeni pa ni članstvo u (vladajućoj) partiji nije jamstvo koristi od partijske države).
U (jedno)partijskoj državi se “koljete” za poziciju i imovinski dobitak. Ne radite niti cijenite rad (otimate onima koji stvaraju).

Osobina (jedno)partijske države otimanja je proizvela potrebu za promjenom – koju su instrumenti zaštite jednopartijnosti, JNA i SKJ/SKH – pokušali zaustaviti pokrećući rat-agresiju na Hrvate.
Ako Hrvati ustraju na reformi (jedno)partijske države, intervenirati će vojska, a po propasti JNA otcjepit će se sRbi-vlasi (kRajina republička).

Sada nastupa moment zbunjenosti.
Odlučnost o ukidanju (jedno)partijske države je proizveno agresiju kojoj smo se oduprijeli (svjesni važnosti ukidanja partijske države i vraćanje države normalnom ustroju – radišnosti, štedljivosti i poštenju (prema sebi i onima oko sebe).
Ratne štete i ratne napore smo sami podnijeli. A nismo promjenili partijsku državu ??

Jer, gdje ima da bez ikakve naobrazbe (čitaj: odgovornsoti, jer bez mjere nema ni mjerenja) upravljate natpolovičnom većinom nacinalnog dohotka, s mogućnošću zakonskog prisvajanja ostatka koji ne kontrolirate direktno?

pa ti vidi zašto je pLenković o(loš) političar a ne (loš) pravniK.

Znači, popularnost ti ništa ne znači ako nisi (o)loš.

Prije Leonarda Da Vincija, anonimni autor (poznat redakciji političkog magazina) je naslikao sliku “Mona”, ali s njom nije postigao svjetsku slavu (iz nepoznatog razloga)

N,N., Mona, 1391. Daruvar (prikazuje ženu daruvarskog trgovca vrijednosnim papirima)

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.