Miro Bulj, nacionalizam (oprosti Miro) i kuna/eU/ro

0

Što je vrijedilo za jUngoslaviju, vrijedi i za Europsku uniju (dinar, euro i kuna).

Beograd je (velikosrpstvo i određene vanjske politike koje su koristile velikosrpstvo) zlouporabom zakona i zakonodavstva, institucija i instituta države nadjačavao Hrvate (one prave, s jabukom na glavi).
Jedini način borbe protiv vojno-političke nadmoći (ostvarene dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima) u obrani vlastitih interesa jednog (potlačenog) naroda je nacionalizam.
Dakle, jugoslavija (velikosrpstvo) je proizvodilo hrvatski nacionalizam.
Da nije bili srpske hegemonije, ne bi postojao hrvatski nacionalizam.
Ili, da je Hrvatska u jUngoslaviji bila vodilja bi li Hrvati pribjegli nacionalizmu? Ako ostvarujete sve nacionalisatičke ili druge ciljeve kroz hegemoniju (potpomognuti nacionalnim izdajnicima koji su npr. u Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Vojvodinim radili u korist velikosrba) imate li potrebe svoj javni istup obilježavati takozvanim nacionalizmom?

Prevlast ili posuđenica hegemonija (iz starogrčkog: hegemon “vođa”) odnosi se na dominaciju ili prevlast jedne države, etnije u organizaciji ili sličnim čimbenicima na području politike, vojske, gospodarstva, vjere i/ili kulture. U usporedbi s hegemonom (ostvariteljom hegemonije), ostale osobe imaju samo ograničene mogućnosti praktično sprovesti svoje ideje i interese. Teorijske ili pravne mogućnosti mogu postojati, ali provedba često pada zbog mogućnosti utjecaja i ovlasti hegemona. https://hr.wikipedia.org/wiki/Hegemonija

Jednako vrijedi za Europsku uniju i Hrvatsku (U svim pričama Hrvati su uvijek nacionalisti a druga strana sabrana, progresivna, takorekuć humani, …)(što je porazno za Hrvate a ne satrape koji nas opsjedaju).

Zadnji rat, Rat za nezavisnost (kojeg zovu i Domovinski rat) je bio rat za nacionalnu slobodu (koju, dakle, nismo u dovoljnoj mjeri koristili stoljećima).
Zašto je onda EU prihvatila Hrvatsku u članstvo? Većina je članica EU razvila nacionalne države i ujedno ih uništila (Francuska, Njemačka, Italija, …).
Ako su znali da su Hrvati željni nacionalne države, zašto su (protivno volji Hrvata) prihvatili (kosoričin-josipovićev (koja g*mad)) zahtijev za članstvo, milanoviću odobrili prijem, plenkoviću progledali za euro i “schengen” ???

Hajdemo drukčije: Hrvati su za demokraciju koja ima smisla (u okvirima nacionalne države). Šire od nacionalne države Hrvati ne mogu baštiniti demokraciju jer 2 000 000 glasova ne može demokratski utjecati na odluke u tvorevini koja ima 200 000 000 glasova. Ako to nije bio dovoljan razlog za izbjegavanje članstva u EU …? (A zahtjev je predan bez referenduma, pristupanje je izvršeno referendumom 46,51×0,6627=28,834% glasača RH, uz iznimku za taj referenduim po kojoj nije bio potrebnan natpolovični izlaz glasača, što je vrijedilo za sve prije i vrijedi za kasnije referendume)). Hegemonija.

Pristajati na tvorevinu u kojoj ste politički (to znači sveukupno) obespravljeni, pristati na beznačajnost u procesu donošenja odluka je nesvojstveno ljudskom – SLOBODNOM – biću.

Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva na referendum je izašlo 43,51% hrvatskih birača, od čega je za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju glasovalo 66,27% dok ih je 33,13% bilo protiv. https://hr.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_pristupanju_Hrvatske_Europskoj_uniji

Što Hrvati rade u tvorevini koja nije njeno prirodno okružje? Hrvati su uvijek bili državno i vojno organizirani.
Jedini način hrvatske obrane upućuje na nacionalizam, koji producira EU.
Ako nas puste da ih vodimo, postavimo svoje (Hrvate) dužnosnike, mi donosimo odluke s kojim se oni (ostatak eUrope) slažu (ili barem njihovi smotani političari), mi ćemo odustati od nacionalizma, a njima ćemo velikodušno (suosjećajući) prepustiti da oni budu nacionalisti (normalno, ne hrvatski).

Kuna je hrvatska valuta. Vrijedit će (kao i u svim normalnim državama) do kraja svijeta.
Europska unija je neprijateljska strana. (Od davnašnjih dana neprijateljske strane uvijek nađu prijatelje među neprijateljima, jer žele sakriti svoju pravu prirodu – razvijaju strategije hegemonije.)

Tvrdnja (tvrdokornog kroničara).: EU je okupator u Hrvatskoj, neprijateljska strana.

Oprosti Miro (Bulju), nacionalizam nije asocijacija na tebe, ali se plejada prijatelja hrvatskih neprijatelja iskolačila na tvoje opraštanje s kunom …

konjuktivitis

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.