S čime je planiran Udruženi zločinački pothvat?

0

Presudom u Haag-u bosanskohercegovačkoj šestorci, ICTY (sudsko vijeće) je obznanio tko je planirao i proveo Udruženi zločinački pothvat.

Kako bi presuda bila ustanovljena, neophodno je bilo obznaniti (obrazložiti) s čime je planiran Udruženi zločinački pothvat.

Sve privrede u ratnim uvjetima teže povećanju obima proizvodnje (što za posljedicu ima razvoj privrede). Hrvatska (privreda) to nije doživjela.

Prijeratnom hiperinflacijom uništen proizvodni potencijal (inflacija ima nuspojavu otklona od proizvodne ka financijsko-spekulativnoj privredi (spekulacija je poduzimanje visoko rizičnih ulaganja)). Sam rat nije revitalizirao prijašnje i potpomogao nove proizvodne procese.

Zapanjuje, u vrijeme izglasanog embarga na izvoz oružja u države bivše Jugoslavije, sposobnost jednog međunarodnog tijela (ICTY)(privremenog suda za ratne zločine) osuditi  prethodno uništenu ekonomski, razoružanu i napadnutu stranu za Udruženi zločinački pothvat bez ozbiljnijeg raščlanjivanja ratnog potencijala te strane.

Rekla bi moja baba: glup glupom ne može biti sudac, jer se glup ne može obraniti od glupog. (Naša je glupost bezgranična, dočekati rat bez stvarne moći oduprijeti se agresiji.)

U metežu gluposti, general Praljak (ma koliko mi je ljudski žao njegove smrti) je činom dostojanstva ukazao na neodrživ položaj nadsuda, koji je stvarni uzročnik agresije i bijede rata koja je zadesila Hrvatsku, BiH, Kosovo.

Vlastitim odabirom smrti je pobijedio smrt u trenutku kada se ona dvoumila (koristeći svoju moć kao ucjenu). I potakao nas da nikad više ne dočekamo agresiju (nespremni). I Hrvate, i Bošnjake.

Ako smo pametniji za jednu istinu, Praljkova smrt je gigantska.

 

Praljak

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.