Što je partijska država Hrvatima?

0

U Hrvatskoj je diktatura jedini način političkog organiziranja.
99.9999% Hrvata podržava diktaturu.

Pa kakvih sve diktatura ima?

diktatura (lat. dictatura), politički režim u kojem pojedinac ili skupina ima neograničenu i potpunu vlast u državi. Diktatura može biti autoritarni ili totalitarni sustav vladavine koji ničim nije sputan, a oslanja se na silu. Glavni su oblici suvremenih diktatura cezarizam (cezaristička diktatura) i totalitarna diktatura. Cezarizam je tip diktature koju obilježuje personalizacija vlasti, politizacija masa, paternalistička briga za podanike te osiguravanje potpore pučanstva manipulacijom kolektivnim osjećajima. Totalitarna diktatura naziv je za poredak u kojem diktatorski sustav vlasti zahvaća sva područja života, od gospodarstva do privatnog života podanika (fašistička i komunistička diktatura). Diktatura proletarijata, marksistička je doktrina o revolucionarnoj vlasti proletarijata u prijelaznom razdoblju do stvaranja besklasnog društva – komunizma. https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=15160

Vojna diktatura je oblik vladavine u kojem pripadnik vojske ima apsolutnu kontrolu. https://hr.wikipedia.org/wiki/Vojna_diktatura

Diktatura može biti izgrađena na ograničenim ovlastima i privremena, kao i neograničena i doživotna.

Ovim nije isrpljena mogućnost podjele i opisa diktatura …

Vratimo se sklonosti hrvatskog naroda diktaturama, makar bile i okupacijske. To je ljubav.
Hrvatima je pismena i pametna osoba smrtni neprijatelj. Njihova sklonost partijskim diktaturama proizlazi iz mržnje prema pametnim (većina je uvijek glupa, ma koliko bili pametni). U takvim utakmicama oni su uvijek gubitnici i skloniji su priglupim državnim (lažno kolektivnim) diktaturama. Glup državni aparat i glupa državna ideologija ih štiti od nadmetanja sa sposobnim i talentiranim pojedincima. Njihov odabir krda na štetu sposobnijih je odraz duhovnog siromaštva (nesposobnost spoznati odgovornost za sociološku tvorevinu i bijeg u gore (skok u jamu)). Jame su postale hrvatsko prepoznatljivo obilježje.

Sve je proisteklo iz višestoljetne vojne ugroženosti (graničenje s osmanlijskim carstvom), i nesposobnosti dokučiti kad je ta ugroza prestala.

Samo jedan Hrvat (posljednji Hrvat u Hrvatskoj) (ja) podržava osobnu diktaturu (vlastitu). Jer me nije strah biti bez posla, diplome, zdravstvenog, mirovinskog, prava na ukop s počastima …
Nije me strah živjeti izvan ludnice u koju ste se zakopali i nećete bez građanskog rata iz te ludnice izići.

Tko može narodu jamčiti sigurnost, kad je narod taj koji svojim svakodnevnim trudom i zalaganjem jedini može to postići?
Samoobmanjivanje o sigurnosti koja se temelji na netalentiranim i nesposobnim samoproglašenim liderima, koje ste zapravo vi stvorili, je patološko stanje vlastite dezintegracije (razgradnje).

Smrt društva je dugotrajan proces, članovi se društva ne ukapaju isti dan (jer ionako oni ne vjeruju u to društvo).

Bog i Hrvati, Za Dom spremni

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.