Tko je d*bil i zašto nam ispire mozak?

0

monetarna unija monetarna unija, novčana zajednica dviju ili više država koje imaju zajedničku valutu, ili su njihove valute u čvrstome međusobnom odnosu. To podrazumijeva međusobno konvertibilne valute, s fiksno i nepovratno utvrđenim paritetom deviznih tečajeva, i bez fluktuacija deviznih tečajeva, uz potpuno liberalizirane tijekove kapitala. U strožem smislu monetarna unija podrazumijeva centralizaciju glavnih odluka monetarne politike, tj. nijedna zemlja članica ne može voditi samostalnu monetarnu politiku. https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=41676

Tko uopće ulazi u monetarne unije? (D*bili)

Liberalizacija tijekova kapitala mijenja društvo u svim segmentima zbog kojih su nastale države i formirani suvereniteti, negira državu i suverenitet i uspostavlja novu strukturu države i suvereniteta (uvijek je netko zaštićen tim instrumentima).
Teorija kojom je mijena stalna ima opravdanje uz pretpostavku da nitko državu ne plaća i ne trpi njeno postojanje.
Iluzija je podržavati stajališta izgradnje i jačanja države koja će u određenom trenutku zaboraviti tko je i s kojim ciljem izgradio tu državu, te će državnim aparatom iskoristiti prisilu i izgrađenu moć u nametanju onima koji su je uzdigli, a u korist treće strane.

Zaključimo: multi-kulti, emigranti, manjine (ne brinite kako su ove tri pojave završile na popisu, država je u represiji inventivna), monetarne unije su instrumenti porobljavanja onog stanovništva sredstvima koje je priskrbilo upravo to stanovništvo, protivno njihovoj volji.

(Zašto su se države okrenule (zar je to novina?) protiv vlastitog stanovništva i teoriji obilja – realnosti resursa kao uzrocima raspodjele dobara koji formiraju sadašnju političku stvarnost nekom drugom zgodom.)

Hrvatska je i s uporabom kune u monetarnoj uniji, nije obavezna uvoditi euro.

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.