tUrizam

0

Turizam je uslužna djelatnost.
Oni koji obavljaju tu djelatnost očekuju zaradu.

Drugi akteri turizma (korisnici turističkih usluga, država kao porezni korisnik plodova te djelatnosti) sudjeluju kao generator ponude-potražnje, ali na bitno različiti način od onih koji investiraju u turističku djelatnost.

Turizam je skup odnosa i pojava koje proizlaze iz putovanja i boravka posjetitelja nekog mjesta, ako se tim boravkom ne zasniva stalno prebivalište i ako s takvim boravkom nije povezana nikakva njihova gospodarska djelatnost (Hunziker i Krapf, 1942). Obuhvaća rekreaciju, putovanje i odmor.

Riječ turist prvi je puta korištena 1772. godine, a riječ turizam 1811. godine.[1][2] Riječi turist i turizam sastoje se od riječi tour, koja je izvedena iz staroengleske riječi turian, starofrancuske torner, od latinskog tornare; što znači “uključiti se u tok”, koja i sama ima korijene starogrčke riječi tornos (τόρνος); što znači “tok”.[3] https://hr.wikipedia.org/wiki/Turizam

t-Urizam ili turizam, bez novca ne postoji

(turistička propaganda je ponekad turistička antipropaganda, a u Hrvatskoj od titove jUngoslavije sustavno djeluje proruska agentura koja potkopava bilo koju ekonomsku djelatnost, pa tako i turističku)

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.