Ukazanje nobelovaca u OkUčanima – Što će nam ustaše pored takvih?

0

Nije pitanje legitimiteta uporabe ZDS, već načina nametanja zabrane

Milanović je partijski sitnodušmanski aparatčik.

Aparatčik (ruski aппар́атчик, hrvatski: muž/žena „džavnog aparata“) izvorno je izraz iz ruskog jezika za partijskogdužnosnika (u realsocijalističkom nazivlju: funkcionera) ili birokrata u bivšim socijalističkim državama i njihovom partijskom aparatu. Izraz se danas koristi uglavnom pogrdno. Riječ je na hrvatskom jeziku povezana uz više negativnih riječi za priviligirane šefove nomenklature koji namjerno zlouporabljuju svoju moć.

Imenovan (staljinističkom metodom, iznenada i neočekivano) iz usta mrtvog Račana novim šefom SDP-a.

Svi su bili sretni rasulom sdp-a (nakon četverogodišnje račanove koalicije), ali se kasnijim istim obrascem okupiranja HSS-a, HSLS-a i sličnih stranaka uvidjelo kako političkim prostorom vladaju mračne snage (tajnih službi).

Ako ne postoje političari (primjerice, Milanović je papak koji samo gleda svoj osobni interes, i to radi vrlo loše jer gazi po tuđim životima na naj bezobrazniji način, što upućuje na podršku tajnih službi i terora koje su sposobne provoditi), ne postoji politika. Tada ne postoje ni političke stranke, ni demokracija.

Biti svjetlonoša u društvu (a funkcija predsjednika države ili predsjednika Vlade to nije, njihova je zadaća osigurati demokratske okvire djelovanja društva u okviru kojih bi samo društvo na najprihvatljiviji način riješilo svoje dvojbe) zahtijeva veći značaj i osobni doprinos pravednom, demokratskom društvu.

Oba (društvena norma i njena uspostava)

Ponašanje precednika (oba) (i države i Vlade) je neprimjereno njihovoj ulozi i njihovoj veličini. 
Jedan diktatorski (osobno) nameće (i zloupotrebljava), drugi diktatorski (povjerenstvom) nameće (i zloupotrebljava) društvenu normu.

(Što će nam ustaše pored takvih?)

Društvena pravila, društvene norme ili socijalna pravila su pravila ili standardi reguliraju ponašanje unutar društva ili skupine. Određuju ponašanje koje je prihvatljivo. Ponašanje se djeli na dopušteno i nedopušteno.

Društvene norme upućuju na načine obavljanja stvari, odijevanje, govor i vanjski izgled. Razlikuju i razvijaju se ne samo s vremenom, mogu se razlikovati i po dobnim skupinama i između društvenih slojeva ili društvenih skupina.


Ponašanje koje se smatra prihvatljivim u jednoj društvenoj skupini, može biti ne-prihvaćeno u drugoj.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dru%C5%A1tvena_pravila

Ja se budim i idem spavati Za Dom spreman.
I neću tražiti dozvolu za komemoriranja (nisam nekrofil). To je živi izričaj i ocrtava život na granici (turskog carstva, borbe za suverenitet i ljubavi prema neprijateljima). 

Ustaše nisu smislile Za dom spremni (po povjesničaru B. Krizmanu su preuzeli popularan pozdrav kako bi se dopali narodu). Spominjati bana Jelačića je povratak na pripajanje Bosne i Hercegovine, ovim mamlazima ne odgovara …

Lipanj 1930., geslo ustaškog pokreta

Dušmanu smrt – HRVATSKOJ SLOBODA!

Društvena norma i način njenog postizavanja. Demokracija.
Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.