EKSKLUZIVNO: Video izjave akademika Pečarića, mons. Vlade Košića, , Marka Ljubića

0

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „THOMPSON PJESMOM ZA HRVATSKU“

Svjetski poznati znanstvenik akademik Josip Pečarić u Domu hrvatskih branitelja HVIDRA u Zagrebu predstavio je svoju novu knjigu Thompson pjesmom za Hrvatsku koja je zapravo završetak trilogije (Hajka na Thompsona, Dnevnik u znaku za Dom spremni i Thompson pjesmom za Hrvatsku). O knjizi su govorili doktor teoloških znanosti mons. dr. Vlado Košić biskup sisački te ugledni novinari, kolumnisti i publicisti  Mate Kovačević i  Marko Ljubić.

Upravo knjige s ovakvom tematikom nasušna su potreba. Kada nas već toliko vraćaju u prošlost pokušavajući i nadalje stigmatizirati stoljetnu težnju Hrvatica i Hrvata za suverenom i neovisnom državom te nacionalnim identitetom vrijeme je prihvatiti izazov te konačno znanstveno, pravno, povijesno i društveno raščistiti i očistiti našu povijest od falsifikata, a falsifikatore jednostavno lustrirati. Radikalni potezi su nužni jer svjedočimo svakodnevno upravo bestijalnim nasrtajima na bilo kakva iskazivanja hrvatskog nacionalnog identiteta, domoljublja, vjere i zaštite obitelji. Zato nam i jesu važni uz aktivna djelovanja na pravnom, političkom i društvenom planu upravo pisani tragovi, a tko je pozvaniji u tome nego hrvatski znanstvenici, vjerski i moralni autoriteti, čuvari istine, povijesti i tradicije koji žive i dišu Hrvatsku.

Život je i tako i tako borba pa neka onda bude borba za vrednote koje su nam upisane u gene i u naš mentalni sklop, u koji nam danas žele ugraditi matrice koje nemaju nikakve veze s našom kulturom i tradicijom. Krunica oko vrata nas hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu bila je ne samo znak i predanje milosti i Božjoj zaštiti, nego i vidljivi znak zajedništva i prepoznavanja pripadnosti istom tijelu.

Akademiku Josipu Pečariću uredništvo i čitatelji Zdruga. hr od srca želi još više plodonosnih djela koja ostavljaju trag kako o Hrvatskoj državi i našem narodu, ali i o čovjeku koji je toliko ljubio da prihvatio sva poniženja te hrabro nastavlja borbu za istinu, za pravdu za budućnost no još više za sadašnjost u kojoj ćemo konačno ostvariti i dosanjati san naših predaka – LIJEPU I NAŠU!

Zorica Gregurić

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.