OTVORENO PISMO ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA

2

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Kaštela, 24. ožujka 2018.

OTVORENO PISMO

ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA

Poštovani zastupnici Hrvatskoga sabora!

Kako to gordo zvuči, zastupnik u Hrvatskom (nekoć državnom) saboru. I odgovorno! I časno! Poštovani zastupnici, vi zastupate sve hrvatske državljane, vi zastupate i mene! Vi postavljate i Hrvatsku vladu! Vi znadete i da je iznad Sabora samo Bog! Tako smo nekada govorili, a sad se eto, pojavio i GREVIO!?

Zato ću vas upozoriti na slijedeće činjenice:

Prijepor oko Rodne ideologije u tzv. Istanbulskoj konvenciji, događa se na dvije razine: Između elita pojedinih stranaka i članstva, poglavito u HDZ-u, te između političkih elita i naroda!

Ako moramo u današnjem odnosu snaga u svijetu, radi opstanka i sigurnosti Države, predati dio obrambenog suvereniteta saveznicima u NATO-u, ako ćemo morati prijeći i na zajedničku valutu EU-a, onda smo znatni dio suvereniteta već predali u druge ruke. I u dugoj povijesti prije 90-tih, bili smo u sličnoj situaciji, pa smo opstali. Opstali smo jer nas je očuvala vjera, obiteljsko gnijezdo, kršćanska civilizacija, hrvatski jezik i svijest o nekdašnjem hrvatskom Kraljevstvu s vjerom u ponovno stvaranje neovisne države.

Zato, državu, obiteljsko gnijezdo, temelje kršćanske civilizacije i jezik, nedamo nikom! Ni ‘Istambulu’, ni Bruxellesu!

I nitko nema mandat u ime naroda, osim naroda, o tome odlučivati!

Podjela na lijeve i desne, napredne i nazadne, među golemim dijelom naroda u RH ne postoji, kada su u pitanju obitelj, jezik i temelji krščanske civilizacije, tj. našeg načina života! To je pokazao Referendum o ustavnoj definiciji braka, unatoč bezobraznoj i bijesnoj promidžbi vladajućih elita, brojnih tzv. nevladinih udruga i glavnih medija. Vjerujem da je isto i sada u svezi tzv. Istanbulske konvencije. Ipak odnarođene političke elite i ovisnici o njima te brojni pojedinci, poslušno i pomodarski slijede nevidljive gospodare. Ne služe narodu koji ih je izabrao, nego bahato gospodare nad narodom. Dosta je bilo socijalističkih floskula, kojih se sjećaju stariji, o ”ogromnoj većini naroda koja podupire…recimo: pismo druga Tita, Smjernice CKSKJ, Odluke Predsjedništva… itd., bez pitanja naroda.

Budući da elite tvrde, kako je golema većina naroda uz njih, a naručuju i prikladne ankete, zašto se onda boje pitati narod? Ja tvrdim da političke elite na čelu s Premijerom, svjesno ne govore istinu i nemaju potporu naroda! Neka raspišu, ne unutarstranački kontrolirani ‘šalabahterski’ referendum, nego svenarodni. U protivnom tvrdim da elite po ovom pitanju, ne predstavljaju hrvatski narod i sve državljane RH!

Poštovane zastupnice i zastupnici, nemojte dopustiti da vam otvoreno lažu i od vas prave budale, kako nema tzv. Rodne ideologije u tzv. Istanbulskoj konvenciji. Ako je nema, čemu tzv. ‘Interpretativna izjava’? Otkud sad odjednom ograđivanje od nečeg čega nema? Dakle ipak je ima! Izgleda da smo mi, koji smo tvrdili to, razumijeli sadržaj Konvencije, a onaj tko je tvrdio suprotno, uhvaćen je u laži! Izgleda da su Istanbulsku konvenciju razumijeli i hrvatski biskupi, Papa Benedikt XVI, Papa Franjo, Akademici HAZU, a ima i još nekoliko pismenih, koji su razumijeli i usudili se usprotiviti bezočnim lažima!

Poštovane zastupnice i zastupnici, nemojte poslije reći da vi niste razumijeli, da niste znali! Ako vam još nije jasno, shvatite da:

Istanbulska konvencija ima status međunarodnog ugovora i time je pravno iznad nacionalnih zakona. Države koje ju ratificiraju trebaju svoje ostale zakone podrediti i prilagoditi zahtjevima Konvencije. Nadalje, kontrolirat će nas međunarodna skupina pod nazivom GREVIO (deset žena, sve odreda aktivistkinje Rodne ideologije! Koje li ravnopravnosti, osim ako se njih pet nije proglasilo muškarcima!). Taj nad-ustav u ovom području, nadzire provedbu Konvencije, osobito na području državnih javnih politika (školstvo, mediji…). GREVIO će, a ne hrvatsko sudstvo i vlast, presuđivati i zapovijedati kako treba učiti djecu od vrtića do fakulteta, od dječjih igrališta, kazališta, filmova do slobodnih aktivnosti! Prema zastupnici u EU parlamentu Dubravki Šuici, Hrvatska će godišnje morati izdvajati miljardu kuna!!! Za što? Ministar poravosuđa kaža da imamo izvrsne zakone protiv nasilja nad slabijima, iako dizanjem ruke za Konvenciju, sam sebe demantira. Novci će se dakle trošiti za provedbu Rodne ideologije, kojom će se od malih nogu učiti kako je svejedno biti muško ili žensko, jer se to može i mijenjati, kako će se moći opredjeliti za 76 vrsta rodova, a moći će izabrati i prikladni rodni izražaj. Učit će djecu da je spol relativan, nestalan i kontinuirani prijelaz od muškoga do ženskoga (ili obrnuto), kako ne postoje više mame i tate, nego roditelj 1, roditelj 2,… Možda će ‘naprednija’ djeca imati i roditelje br. 3,4,5… Sve će to GREVIO nadzirati, a hrvatske vlasti se ne će smjeti miješati. Koja kurikulska reforma? Sve pada u vodu, ako nije u skladu s Konvencijom! Zastupnici moji, ovo je reforma svih reformi u vrtičima, školstvu, fakultetima, svugdje! Tih miljardu kuna, razumijete li, miljardu kuna ide za GREVIO, ne za vrtiće, jaslice, rodiljne naknade, nova radna mjesta, kako bi nam mladost ostala u zemlji, ne!!!

Je li to gospodine Plenkoviću doprinos demografskoj obnovi Hrvatske?

Premijer nas opet ponižava i podcjenjuje, kada nam podastire tzv. Interpretativnu izjavu, koja će izuzeti i otkloniti opasnost od tzv. Rodne ideologije, ‘koje nema u Konvenciji’!

Opet neistina i obmana:

Prema čl. 78 Istanbulske konvencije, ne može biti izuzimanja u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka navedenih u stavcima 2. i 3. ovog članka, a to se ne odnosi na rodnu ideologiju!

Nadalje, Bečka konvencija o pravu međunarodnih ugovora definira dva oblika izražavanja neslaganja s potpisanim ugovorom. Prvi je tzv. rezerva, s kojom se isključuju pojedine odrednice ugovora. Drugi je tzv. interpretativna izjava, koja ne isključuje i ne mijenja pravni učinak ugovornih odredbi nego izražava jednostrano mišljenje (Šošić T.M. Interpretativna izjava na međunarodne ugovore. Zbornik radova Pravnog fakulteta u Zagrebu 64 (4): str. 642.-665., 2014.)

Poštovani zastupnici, nemojte biti impresionirani svojim šefovima i njihovim najbližim udvoricama, osobito ne s prepotentnim Premijerom. Imali smo već iskustva s Premijerom koji je govorio pet jezika, ali je kao i aktualni, slabo razumio hrvatski! Tko onog bivšeg sve nije podržavao od europskih poglavara, a kad je pao, više nisu htjeli ni čuti za njega. Najbliže udvorice prve su mu ‘zabile nož u leđa’ i odmah se prilagodile slijedećem… I danas ti isti plivaju oko aktualnog, hvataju mrvice i čekaju… Kako je lijepo bilo vidjeti jednoglasnost na Vladi, idealno poput sjednica CK, i kako ministrice kičenim riječima ukrašavaju ‘smjernice’ druga…, u suprotnom, tajnica bi pripremila njihove odlaske. Za vrijeme one države, najteže mi je bilo gledati starije ljude koji su ‘od srca’ morali pred njim pjevati ‘druže Tito mi ti se kunemo…’ Pa opet razni glasnogovornici nove ideologije, koji lažu, praveći ‘redikule’ od sebe, po glavnim medijima i očekuju poput kućnih ljubimaca nagradu. I dobit će ju! Ako ne u kući, a onda vani!

Poštovani zastupnici, vi koji ste kršćani, je li vam išto sumnjivo kad Premijer kaže da je Istambulaska konvencija ‘duboko kršćanska’? Je li to istina? I tko je mjerodavan da o tome nešto kaže i što ti kažu! Poštovani zastupnici koji niste vjernici, i vi ste odgojeni u duhu i europske kršćanske civilizacije, koja se temelji i na Aristotel – Sokrat – Platonovoj i Rimskoj kulturi, bez obzira u što vjerujete. Kako će te djeci i unucima objasniti da je istina ono što nije. Kako će te objasniti da ste digli ruku za poništavanje prirodnih zakona, a znanost negira postojanje tzv. Rodne ideologije! Hoćete li moći spriječiti da vam u vrtiću vašeg unuka oblače u robu djevojčice i obrnuto, hoćete li djeci vi objasniti da nije važan njihov spol, jer se spol može mijenjati rodom na čak 76 načina uz pitajboga koliko rodnih izražaja?

Poštovani zastupnici, čast je neštio što se ne nalazi na putu, za vašu čast strepe i vaši pretci, jer su vam je rođenjem prenijeli. Ako mislite da je časno dignuti ruku za Istambulsku konvenciju koja podmuklo unosi u naš svakodnevni život tzv. Rodnu ideologiju, ako mislite da će ta ideologija doprinijeti demografskoj obnovi države Hrvatske, ako mislite da će te mirno spavati i moći pogledati sutra djeci u oči, onda postupite kako su Vam naložili!

Dr Mihovil Biočić

 

 

 

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.