U Sydneyskoj katedrali Sv. Marije odata počast preminulom generalu Slobodanu Praljku

1

 

Udruga hrvatske zajednice u Australiji “Glas hrvatske dijaspore” pozvala je putem društvenih medija na zajedničku nazočnost Svetoj misi i molitvi nakon mise za preminuloga generala, načelnika glavnog stožera HVOa, Slobodana Praljaka koje su se održale u petak 1. prosinca 2017. u slavnoj katedrali Sv. Marije u središtu Sydneya. Uslijed teških i ponajviše vrijeđajućih medijskih napisa Zapadnih mainstream medija, koje šire neistine i falsificiranje hrvatske povijesti, koje su se i koje se još uvijek pojavljuju, dirljiva je bila dobrodošlica Hrvatima i molitvama koja se osjećala u toj katedrali proteklog petka. Upečatljivu i dostojanstvenu nazočnost brojnih Hrvata i Hrvatica Sydneya, s uokvirenoj fotografijom pokojnog generala Praljka te s bijelim ružama u rukama Hrvata i Hrvatica ostavile su trajni i ponosni dojam među brojnim Australcima koji su u katedrali zajednički molili.

U organizaciji molitve za pokojnog generala Slobodana Praljaka koju je u ime Glasa hrvatske dijaspore vodila Ina Vukić iz hrvatske zajednice molitvi u katedrali pridružili se konzulica RH, Generalnog konzulata RH u Sydney, Nives Frohlich te tajnica konzulata Gordana Šiljeg sa suprugom Vidom Šiljeg, Tom Beram sa suprugom Joan, Hrvatski međudruštveni odbor za NSW, Alenka Bonić, zastupajući Charles Billich galeriju te brojni Hrvati i Hrvatice. Od velikog je i ponositog značaja primljena najava svjetski poznatog umjetnika Charlesa Billicha da je započeo izradom portreta (ulje na platnu) generala Slobodana Praljka te da će sav prihod od prodaje tog portreta biti poklonjen kao pomoć obitelji pokojnog generala Praljka.

Dostojanstvo u životu i smrti – to je general Slobodan Praljak. Prezir za nepravdu koju je 29. studenoga 2017. svojom sramotnom presudom protiv Hrvata donio Međunarodni sud u Hagu oteo nam je hrabroga generala HVOa ali njegova ljubav za istinom će nas dugo nositi ponosnima. Počivao u Božjem miru i zagrljaju, generale!

Glas hrvatske dijaspore”

Australija

voice

 

aust

 

 

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.