Odavanje počasti 1.027 stradalih bugarskih vojnika u 2. svjetskom ratu – Vukovar

0

Polaganjem vijenaca i prigodnom komemoracijom jučer je odana počast 1.027 stradalih bugarskih vojnika u 2. svjetskom ratu kod spomenika na bugarskom vojnom groblju u Vukovaru.

Komemoraciji je nazočila i bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Tanya Dimitrova. Novi spomenik stradalim bugarskim vojnicima uređen je i na njemu su uklesana imena 1.027 stradalih vojnika. Među okupljenim uzvanicima bilo je i nekoliko bugarskih vojnika koji su bili sudionici tih završnih borbi, a koji se i danas sjećaju tih dana, stradalih suboraca i prijatelja, ranjavanja, žestokih borbi…

Podno spomen obilježja stradalim bugarskim vojnicima vijence su položili izaslanstva iz Bugarske, izaslanstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja Vlade RH, Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i izaslanstvo Grada Vukovara.

Nakon komemoracije izaslanstva su odala počast poginulim hrvatskim braniteljima kod zračnog križa na Vukovarskom memorijalnom groblju paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.