Predstavljanje zbirke arhivskih dokumenata o stradanju stanovnika Biokovsko-neretvanskog kraja

1

Poštovani,

Hrvatska družba povjesničara „Dr. Rudolf Horvat“ Vas poziva na predstavljanje našeg novog izdanja „Vrgorska krajina, Makarsko primorje i neretvanski kraj u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1965.), Likvidacije i progoni“ koje sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja i koja je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada u hrvatskim arhivima. Dio dokumenata u ovoj zbirci odnosi se na područje Imotske krajine, a pojedini dokumenti sadrže podatke o osobama iz drugih krajeva Hrvatske. Opširnije o knjizi dostupno je u tekstu člana naše udruge Stjepana Štimca: http://croatiarediviva.com/2018/04/07/stjepan-stimac-prema-odluci-partije-pohapseno-je-i-streljano-36-lica-medju-kojima-je-bilo-desetak-i-takovih-koji-se-nisu-ogrijesili/

U okviru promocije održat će se i predavanje o komunističkim zločinima i velikosrpskim mitovima od 1941. do danas uz najavu našeg novog izdanja koje je u pripremi pod naslovom „Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću (1945.): Dokumenti“.
Promocije će se održati prema rasporedu u priloženom letku, odnosno: 17.4. Split, 18.4. Zagreb, 19.4. Rijeka, 20.4. Gospić, 24.4. Vrgorac, 25.4. Makarska, 26.4. Metković, 4.5. Osijek, 5.5. Slavonski Brod, 8.5. Kaštela, 9.5. Dugopolje. Sve promocije organizira HDP „Dr. Rudolf Horvat“ u suradnji s podružnicama Matice hrvatske, HVIDR-om, braniteljskom udrugom „Stina pradidova“ te drugim lokalnim organizacijama.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu i o njemu obavijestiti vaše članstvo.

S poštovanjem,

Hrvatska družba povjesničara Dr. Rudolf Horvat
Zagreb, Croatia

Web: www.croatiarediviva.com

Facebook: https://www.facebook.com/CroatiaRediviva

Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/1006415802798617/

Twitter: @CroatiaRediviva, https://twitter.com/CroatiaRediviva

letak (download)

letak2

Podijeli.

O Autoru

Autorska prava © Zdrug Politički portal | 2017.
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.